Rendezd: Dátum szerint | Most Rates | Legtöbb megtekintés szerint | Hozzászólások szerint | Abécé sorrend szerint
A Volunteers Academy fő célja, hogy egy olyan hálózatot hozzon létre az önkéntesek számára, amellyel majd Kolozsvár 2015 - Európa Ifjúsági Fővárosa projekt kivitelezését segíti elő. A hosszú távú cél az, hogy miután a hálózatot létre hoztuk és megerősítettük, tudjuk majd a fiatal önkéntesek tevékenységeiket a regionális projektekbe, tevékenységekbe és nagyobb önkéntes hálózatokba belefoglalni. Ugyanakkor, más ifjúsági szervezetekkel is szeretnénk partnerkapcsolatokat létrehozni, legyenek azok Romániából vagy akár máshonnan Európából.
A projekt célja, hogy 12 olyan esemény kerüljön megszervezésre, amelyek a közösség különboző programokban való részvételét promoválják, illetve átadnak különböző általános üzeneteket és hozzájárulnak a kolozsvári életérzéshez. A projekt a Kolozsvár 2015 Európa Ifjúsági Fővárosa program keretén belül kerül megszervezésre 2015 minden hónapjának 15. napján.
Ez a projekt az önkéntes munka fogalmát szeretné promoválni. Bár nem kifejezetten, de a projekt fő gondolata nem az EVS-ről szól, hanem a módszer megvalósításáról és a projekt haszonélvezőiről, akik az önkéntes munkához szorosan kapcsolódnak. A 2015-ös ifjúsági főváros hatékony múködésének érdekében, a 36 szociális felelősség elvének az adaptálása az önkéntesek bevonásával történik majd, továbbá, jónéhány elv ezek közül kifejezetten az önkéntes munka elképzeléséhez kapcsolódik, ezáltal hatékonyabban bevonva őket.
A projekt általános célja a Kolozsvár 2015 - Európa Ifjúsági Fővárosa program keretei között egy széleskörű, 250 helyi, nemzeti és európai non-profit szervezet bevonásával történő partnerségi hálózat elindítása. Ezen szervezetek 1200 projektet és tevékenységet szerveznek 2014 december 31. és 2015 december 28. között.

A projekt első számú stratégiai célja egy keret, egy konkrét tervezési módszertan létrehozása, figyelemfelkeltés és egy olyan módszertan megteremtése amely a program keretébe való bevonást, együttműködést és ennek a végrehajtását segíti elő. Ezáltal 2015 - Európa Ifjúsági Fővárosa egy hosszútávú együttműködés helye lesz. Ugyanakkor, ez egy olyan teret hoz majd létre, amelyben a különböző non-profit szervezetek a programba beléphetnek és részt is tudnak majd venni annak a megalkotásában, amely egyszerű és átlátható lesz. A módszertan ennek köszönhetően modernnek számít a projektek kezelésében és ifjúság terén is.