Szerző: admin on 14-01-2015, 12:00
Egy új, erős partner az Európa Ifjúsági Fővárosa számára.
Alább olvasható Románia legnagyobb kereskedelmi bankjának, a BCR-nek, a Kolozsvár 2015 Európa Ifjúsági Főváros új partnerének a sajtóközleménye:

Kolozsvár, 2015. Január 14, szerda

A BCR lett 2015 Európa Ifjúság Főváros hivatalos bankja


A Kolozsvár 2015 Európa Ifjúsági Főváros hivatalos partnere lett a BCR, Románia legnagyobb kereskedelmi bankja, miután megkötötték a partnerségi egyezményt a Share Kolozsvár Föderációval, az Európai Ifjúsági Főváros projekt koordinálásáért felelős civil szervezettel. A szerződéskötést a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal is támogatja.

A polgármester, Emil Boc méltányolta, hogy a közintézmények mellett magánvállalkozások is részt vesznek a projektben. „Üdvözlöm az ország legnagyobb kereskedelmi bankjának, a BCR-nek a jelenlétét ebben a fiataloknak szentelt projektben, amely egy olyan társadalmi csoport amelynek a legnagyobb szüksége van a támogatásra. Meg vagyok arról győződve, hogy ez a partnerség, amely a BCR és az Európai Ifjúsági Főváros szervezőcsapata között köttetett gyümölcsöző, fejlődőképes lesz, és növeli majd Kolozsvár és Románia, valamint az ifjúsági szféra láthatóságát az európai térségben.”

„Nagy örömmel fogadom, hogy egy olyan transznacionális gazdasági partnernek mint a BCR, a multikulturalizmus és a többnyelvűség nemcsak természetes, hanem egy olyan erőforrás is, amire Kolozsvárnak is szüksége van. Az anyagi támogatáson kívül kiváló támogatást kapunk a kreatív és innovatív projekt-ötletekben is.” – nyilatkozta Horváth Anna, Kolozsvár alpolgármestere.
A BCR a Share Föderációt alkotó civil szervezetei által kezdeményezett projektötletek egyik alternatív finanszírozási forrása lesz. Emellett más projektek társfinanszírozása is meg fog valósulni, illetve a bank a projekt országos és nemzetközi mediatizálásában is részt fog venni.

Dana Demetrian, a BCR Retail alelnöke így nyilatkozott: „Az ifjúsági szervezetek a fejlődés, előrehaladás motorjai: egyszerre vonzanak be közösséget, erőforrásokat és értékeket, elveket. Ezért tartom fontosnak, hogy támogassuk, bátorítsuk és promováljuk őket. Megtisztelő, hogy mi lehetünk a Kolozsvár 2015 Európa Ifjúsági Főváros hivatalos bankja, és ugyanakkor ez kötelez arra, hogy befektessünk a projetbe – így hálálva meg a belénk vetett bizalmat”.

A partnerség keretében a BCR az akadémiai kiválóságokat is támogatni fogja, karöltve Kolozsvár legnagyobb felsőfokú, egyetemi intézményeivel. A cél egy olyan projekt kifejlesztése és megvalósítása, amely növelli a fiatalok elhelyezkedési lehetőségeit.
Sergiu Manea, a BCR Corporate alelnöke így nyilatkozik: „Kolozsváron, és az országban mindenhol a fiatalok részt vesznek, energiát fektetnek be a kreativitásba, a technológia fejlesztésébe, a szociális innovációkba, megváltoztatva ezáltal a világot. Kolozsváron, és Romániában mindenhol a BCR befektet az értékekbe és abba a meggyőződésbe, hogy meg tudjuk mutatni Európának az erőnket és a tehetségünket. Kolozsvár 2015 Európa Ifjúsági Fővárosa egy olyan modell, amely minden szempontból szociális innovációt jelent, egy olyan kuturális modell, amely – úgy gondolom – sikerrel exportálható.”

Alább olvasható néhány akció, amelyet a BCR, mint hivatalos partner vállal a 2015 Kolozsvár – Európa Ifjúsági Fővárosa – projektben:
• Országos szintű támogatás és promoválás a BCR egységeiben és a médiában
• Bizonyos, a kolozsvári fiatalok által végzett, közösségi projektek társfinanszírozása
• Speciális projektek lebonyolítása Románia főbb egyetemi központkainban
• Nemzetközi szintű promoválás az Erste Csoport fiókvállalatain keresztül
• Speciális rendezvények szervezése fiatal, vállalkozói hajlamokkal rendelkező közösségek számára.

Mihai Pop, a Share Föderáció alelnökének a nyilatkozata:
„Az önkormányzat mellett van egy olyan új, erős partnerünk, amely mától a hivatalos bankja az Európai Ifjúsági Fővárosnak. Nagyra értékeljük, hogy a BCR nemcsak anyagi szempontból támogatja a fiatalságot, hanem bevonja az oktatás és a vállalkozás területét is. Kívánjuk, hogy ez az egyezmény modellé váljon más, privát entitások és civil szervezetek számára is.”


A BCR lett Kolozsvár 2015 hivatalos bankja
A BCR lett Kolozsvár 2015 hivatalos bankja

Hozzászólások:

Hozzászólok: