Szerző: admin on 22-07-2015, 08:00
Éld át! Építsd meg!

Éld át! Építsd meg!

Felhívás a Kolozsvári Magyar Napok Ifjúsági Sátor kialakítására és kivitelezésére

A Kolozsvár 2015 Európa Ifjúsági Fővárosa projekt célja az ifjúsági közösség megerősítése, fejlesztése. A Kolozsvár 2015 projekt lényege a kulturális és generációk közötti sokféleség, tudás és tapasztalat megosztása annak érdekében, hogy sajátos helyzetünkből fakadó előnyünket felelősségteljes módon használjuk fel.
Szeretnénk megosztani másokkal Kolozsvár kultúrájában és szokásaiban rejlő nagyságát, hiszen városunk az évezredes történelmű, soknemzetiségű Erdély központja. Szeretnénk barátságokat építeni, megértést létrehozni és olyan jövőbe mutató európai ifjúsági fejlesztéseket elindítani, melyek a következő generációk javára válhatnak.

A Kolozsvár 2015 Európa Ifjúsági Főváros szellemiségében, a Share Föderáció és a Kolozsvári Magyar Napok szervezői csapata pályázatot hirdet az Ifjúsági Sátor helyszínének kialakítására. Ezzel szeretnénk fiatal tehetségeket bevonni a Kolozsvári Magyar Napok ifjúsági sátrának megtervezésébe és kivitelezésébe is.
A sátor alapvető célja helyszínt biztosítani az ifjúsági szervezetek és fiatalok által szervezett programoknak. Mindezt pedig egy központi fekvésű helyszínen, a Deák Ferenc utca elején alakítjuk ki.

Jelen felhívásra olyan pályázatokat várunk, amelyek innovatív, kreatív és fiatalos módon alakítanak ki egy helyszínt, ami lehet pavilon jellegű vagy ehhez hasonló ideiglenes építmény, ami megfelel a lent felsorolt funkcióknak.
Az pavilonnak a következő funkciókat kell ellátniuk, a következő kritériumoknak kell megfelelniük:
- maximum 20 x 20 m területen kell elférjen
- hozzávetőlegesen 48-72 óra alatt lehessen felépíteni és lebontani
- augusztus 20.-án 8 óra és augusztus 23-án éjfélig kell működőképesen álljon
- a meleg nyári napokra tekintettel, megfelelő védelmet kell nyújtson a nap ellen
- a főtéri nagyszínpadra tekintettel, időszakosan megfelelő hangszigetelést kell biztosítson a Főtér felől
- a tervezett programra tekintettel, előadások, kisebb bemutatók, kiállítások, társasjátékok és pihenő sarok kialakítása
- fiatalos, kreatív hangulatú tér.

A pályázatok beküldési határideje július 31.

A pályázatot beadhatják egyénileg vagy csapatban is. A pályázat beadásával vállalják, hogy amennyiben kiválasztják a tervet, aktíva részt vesznek és segítenek az pavilon megvalósításában is. A projekt megvalósításának költségeit a Share Föderáció fedezi.

A pályázati anyagnak tartalmaznia kell a következőket:

1. Jelentkezési lap
2. Látvány terv
3. Megvalósítási terv
4. Költségvetési terv
A pályázatokat .pdf formátumban kell beküldeni az office@kolozsvar2015.ro címre.


Hozzászólások:

Hozzászólok: