Szerző: admin on 12-05-2015, 17:28
Útnak indult az Útlevél Kolozsvárra kezdeményezés

Az Útlevél Kolozsvárról és Európa Ifjúsági Fővárosának programjáról tájékoztat. Tulajdonosa még több információhoz hozzáférhet a QR kódok által a Visit Cluj és Cluj.com weboldalakról, illetve a projekt honlapjáról (passport.yourcluj.ro).
Az Útlevél Kolozsvárra egy olyan kezdeményezés, amelyet a PONT Csoport valósít meg a BCR támogatásával, partnerségben Kolozsvár Polgármesteri Hivatalával a Kolozsvár 2015, Európa Ifjúsági Fővárosa programsorozat részeként.

“Azért választottuk Kolozsvár és az Európai ifjúsági Főváros népszerűsítésének ezen formáját, mert tapasztalataink azt mutatják, hogy a fiatalok szorosan kötődnek a városhoz, így előszeretettel promoválják is ezt” indította a tájékoztatót Farkas András, a PONT Csoport szakértője.

A BCR, Európa Ifjúsági Fővárosának Hivatalos Bankja, a kezdeményezés országos szintű népszerűsítéséhez járul hozzá annak érdekében, hogy fiatalokat vonzzon Kolozsvárra ezalatt az év alatt.
“Amikor az év elején, január 15-én bejelentettük, hogy stratégiai partnerei leszünk Kolozsvárnak, Európa Ifjúsági Fővárosának 2015-ben, örömmel tapasztaltuk azt az összhangot, ami aköré a koncepció köré épült, aminek nem csak Kolozsvár, hanem egész Románia is haszonélvezője. Megígértük akkor, hogy a fontosabb kezdeményezéseket támogatni fogjuk a bank minden erőforrásával, az országos hálóinktól elkezdve, a bank alkalmazottainak részvételén keresztül, egészen az anyagi támogatásig. Európa Ifjúsági Fővárosának útlevele egy olyan projekt, amit teljes erőbedobással támogatunk, hogy Kolozsvárt közelebb hozzuk minden fiatalhoz az országból.” Folytatta Anca Rarău, a BCR marketing igazgatója.

Az elkövetkező időszakban az útlevél első verziója a BCR 35 kirendeltségébe fog eljutni országos szinten, vagyis Kolozsváron minden BCR kirendeltségbe, illetve Jászvásárra, Temesvárra, Krajovára, Konstancára, Brassóba, Szebenbe és Bukarestbe is visznek belőlük.
Rövid időn belül elkészül az útlevél magyar és angol változata is, amelyek szintén az országos és európai népszerűsítést fogják szolgálni.
Minden útlevél személyre szabható, amit online lehet igényelni a pasaport.yourcluj.ro weboldalon. A személyre szabott matricát Kolozsváron több ponton is fel lehet venni.

“Az útlevél által szeretnénk Kolozsvárt, illetve az Európai Ifjúsági Főváros címet is népszerűsíteni azokkal a fiatalokkal, akik szorosan kötődnek a városhoz vagy azokkal, akik ki szeretnék ezt a köteléket alakítani” tette hozzá Tudor Ogner, a SHARE Föderáció Vezető Tanácsának Tagja.

Az ÚTLEVÉL Kolozsvárra annak a (Y)OUR Kolozsvár programnak a része, amely összefogja a PONT Csoport hozzájárulását Kolozsvár fejlesztéséhez olyan részvételi mechanizmusokon keresztül, amelyek hangsúlyozzák az ifjúság potenciálját. Ennek a programnak a része többek között a COM’ON Kolozsvár (ifjúsági részvételi költségvetés) kezdeményezés is.

Forrás: közlemény

Hozzászólások:

Hozzászólok: