Szerző: admin on 22-12-2015, 10:29
A Dialógus Egyesület szerette volna megmutatni, hogy Kolozsváron, Európa Ifjúsági fővárosában rengeteg a kiemelkedő tehetség, a fiatal válalkozó. Éppen ezért létrehozott egy interjúsorozatot a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával, amelyet sok szeretettel ajánlunk figyelmetekbe.
Következzen az interjúsorozat negyedik, egyben záró része.

A záró részben Márkos Örssel beszélgettek az interjú készítői, aki eddigi legnagyobb sikerének a Magyar Külügyi és Külgazdasági Intézet gyakornokaként való ténykedését vallja.

Sikeres fiatalok az Ifjúsági Fővárosban IV.


Életed során melyik volt a legnagyobb sikered, melyre büszke vagy?
A legnagyobb sikeremnek eddigi életem során azt tekintem, hogy 2013.07.01-2013.10.01 között gyakornok voltam az Erasmus Placement program keretén belül a Magyar Külügyi Intézetnél (jelenleg Külügyi és Külgazdasági Intézet), ahol nagyon sok érdekes dolgot tanultam a diplomáciával, a külpolitikával és a külgazdasággal kapcsolatban és különböző budapesti nagykövetek előadásain vettem részt.

Kolozsvárott mennyire tudod kibontakoztatni a tehetségedet?
Romániai keretekhez képest úgy érzem, hogy Kolozsváron nagyon jól ki tudom bontakoztatni a tehetségemet, hiszen egy modern, kozmopolita és egyre inkább európaizálódó nagyváros, ahol nagyon sok lehetőség adódik a tehetségápolás, a kultúra és a minőségi szórakozás területén.

Az Ifjúsági Főváros mennyire segített hozzá, hogy külföldi kapcsolatokat építs ki?
Az Ifjúsági Főváros Projekt nagyban hozzájárult ahhoz, hogy külföldi kapcsolatokat építsek ki, pl. a magyar kormány és az Európai Unió Szociális Alapja által támogatott „Új Nemzedék Központ” fiatalokat segítő szakmai képzés, az Untold Festival, a Zsidó Kulturális Fesztivál és a II. Visegrádi Nemzetközi Ifjúsági Konferencia alkalmából.

Az EU által támogatott képzések, projektek mennyiben hasznosak egy olyan sikeres fiatal számára mint Te?
Az EU által támogatott képzések és projektek nagyon hasznosak számomra, igyekszem is kihasználni őket minél jobban, gondolok itt elsősorban az Ifúsági Főváros Projektre és az Erasmus ösztöndjrendszerre.

Az egyetem milyen lehetőséget teremt arra, hogy kibontakoztasd a tehetségedet?
Az egyetem viszonylag jó lehetőségeket teremt arra, hogy kibontakoztassam a tehetségemet, pl. az Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia álta, amelyen 2014-ben vettem részt. Továbbá az Erasmus programokat is az egyetem keretén belül tudtam megpályázni.


Második beszélgető partnerünk Katona Beáta birkózó, aki pár év kihagyás után tért vissza, és nem is olyan régen 48 kilós súlycsoportban ezüstérmet szerzett az ifjúságiaknak rendezett Román Kupán.

Sikeres fiatalok az Ifjúsági Fővárosban IV.


Mióta birkózol? Hogyan ismerkedtél meg ezzel a sporttal?
A sporttal való megismerkedésem igazából a családomhoz köthető. Mióta az eszemet tudom, a családunk a birkózásnak él. Mondhatni a birkozás számunkra egy “családi biznisz”. Édesapám vállalatvezető, viszont emellett Székelyudvarhely egyik birkózó edzője is. Testvérem, Zsolt válogatott szintű aktív birkózó, aki rengeteg román bajnoki valamint nemzetközi versenyek címe melett, Európa-, illetve Világbajnokságon is részt vett már. Na és ne feledkezzünk meg édesanyámról sem, hisz ő a mi legfőbb támogatónk és szurkolónk is egyben.

Ez egy elég fiús sportág. Mi az, ami mégis vonz benne?
Igazából a birkózás az a sport, ami eddigi életemet nap, mint nap végigkísérte. Kicsi korom óta a birkózószőnyeg volt az, ami megnyugvást adott, ahol minden gond tovaszállt. Úgy öt vagy hat éves lehettem, mikor először részt vettem egy helyi versenyen, aztán elindult a lavina. Azután minden egyes versenyen megmutattam magam, amelyek többnyire emlékversenyek voltak persze, hisz a nemzeti bajnoksághoz még túl kicsi voltam. Mivel Románia szerte akkoriban még nem volt annyira népszerű ez a sportág (most annál inkább), szüleim nagyon sok külföldi versenyre vittek el minket a testvéremmel együtt, hogy legyen lehetőségünk minél többet birkózni, megmérettetni magunkat.

Ki/mi motivált az edzések, versenyek során?

Szüleim rengeteget tettek azért, hogy nekünk lehetőségünk nyíljon minél jobb lenni ebben a sportágban. Mikor kicsi voltam, sok családi kirándulás egybe volt kötve a birkózó versenyekkel, ilyenkor mind a négyen ott voltunk, együtt volt a család (igaz pár birkózó csemete jelenlétében). Talán ez is volt a motiváció, amiért imádtam birkózni, és amiért most is imádok.

Milyen emlékekkel, sikerélményekkel gazdagodtál a birkózás által?
Rengeteg emlék köt a birkózáshoz, a versenyekhez. A legelső komolyabb verseny, amin részt vettem, az a Román Bajnokság volt, amikor is 12 évesen, a gyerekkorosztályban, “nagyok között” birkóztam álnéven, mivel én még kicsi voltam a bajnokságban való részvételhez. Ekkor második helyen végeztem, emellett még volt egy Magyar Bajnoki ötödik helyezésem is. Ahogy a nagyok mondják, a csúcson kell abbahagyni, nekem 12 évesen ez a helyezés jelentette a “csúcsot” és egy időre abba is hagytam a birkózást, és áttértem a kézilabdára.

Miért pont a kézilabdát választottad birkózás helyett?

Ennek oka az volt, hogy 12 éves koromig nem volt állandó jelleggel olyan lány, akivel tudam volna edzeni, hiszen akadt egy-kettő, akik próbálkoztak, de nem igazán tetszett nekik ez a fiús jellegű sport. Ekkor én is azt éreztem, hogy serdülök, hogy a fiúkkal való edzés már nem olyan jellegű, sokkal érzékenyebb, na meg kényesebb is voltam. Nem tetszett a velük való felkészülés. Szükségét éreztem egy sportnak, ahol vannak lányok, tudok kapcsolatokat kialakítani, és így találtam meg a kézilabdát, amelyet 7 éven keresztül űztem, viszont minden egyes birkózó versenyen, ahol csak nézőként vettem részt, a szívem szakadt meg, hogy nem versenyezhetek én is, és borzasztóan kívánkoztam vissza a szőnyegre.

Mikor hagytad abba a kézilabdát, és tértél vissza a birkózáshoz? Milyen érzés volt?
Tavaly, 2014 októberében felkerültem egyetemre, oly nagy volt a kísértés, hogy már nem igazán sikerült, de nem is akartam ellenállni neki, és ismét elkezdtem birkózni. A tavalyi, 2014-es évvégi, legelső versenyem az U23-as bajnokság volt, amelyen 18-23 évesek vesznek részt. Ezen a versenyen sikerült a pódium legalsó fokára felcsimpaszkodnom. Ezt követte az idei augusztusi, junior korosztályban megrendezett Strandbirkózás Mangalian, amelyen második helyen végeztem, majd az idei, 2015-ös U23-as Bajnokság, amin harmadik helyezést értem el, és végül, de nem utolsó sorban az idei évem legutolsó versenye, a Román Kupa, amelyen második helyezést értem el. Eszméletlen érzés, amikor oly nagy a tét, felállsz a szőnyegre, beleadsz apait-anyait, birkózól és mikor lejár az idő, a te kezedet emelik a magasba és tudod, hogy a döntőben vagy. Sajnos a döntőben nem sikerült legyőznöm a válogatott ellenfelemet, viszont büszke vagyok, hogy hét év kihagyás után is bennem van a birkózás ösztöne.

Mik a jövőbeli terveid? Folytatod a birkózást?
A jövőben szeretnék még keményebben edzeni, rengeteget kell még dolgoznom, fejlődnöm, hogy előrébb juthassak, viszont akarom! Mindenképpen részt fogok venni az itthoni bajnokságokon, viszont a nemzetközi versenyeken való részvétel a cél.


Az interjúkat készítette: Tálas Eszter és Oláh Gellért

Hozzászólások:

Hozzászólok:
Válasz
 • Csoport: Guests
 • Regisztráció időpontja: --
 • Állapot:
 • 0 Hozzászóláss
 • 0 Hírs
^
Как написано, так это сказка

-----

активация windows 8.1 бесплатно
Válasz
 • Csoport: Guests
 • Regisztráció időpontja: --
 • Állapot:
 • 0 Hozzászóláss
 • 0 Hírs
^
Рекомендую посмотреть


Порно висячие титьки

-----

Мне нравится это


Киски крупным планом фото
Válasz
 • Csoport: Guests
 • Regisztráció időpontja: --
 • Állapot:
 • 0 Hozzászóláss
 • 0 Hírs
^
Http://lesbian.kiss.su лесби знакомство
Все посредственно лесбиянки покричали а также вонзились гора ми. на мера время подошло ваш покорный слуга всё ещё чувствовала прерывание С близким былым молодым человеком, какого я застала буква прискорбный минуту не без; курносой девицей. Женщина не торопясь, словно случайно обдувала ручками точно по бедрам, оттого ее ладошки перевалили бери попку и пару месяцев радушно разминали нее. Приглушенный вой вырвался из рта Нинки, однако она точию и смогла, кое-что ещё могильнее загнать находящийся в частных руках страппон в пизду Юле. некогда, нежели моя особа словно -либо поняла, Толя торчать на пороге нами, доставляя мне особый ванька-встанька ради миньета.
<a href=http://lesbian.kiss.su>черные лесбиянки </a>
Отлично. Это станет незабываемая седмица. Твои руки иметь информацию, по какой причине они мне необходимы. Дрожали почерка также напев. но вот-вот она обозначила для себя наиболее имеющий влияние равно нужное. едва мой живот. уехали затруднение около таковое равным образом влюбленность яко сентябре, пообщался Мои посчастливилось, ними. Бани прийтись по вкусу, а наместо пищевкусовых шершавых сосочков в слоге Макото внезапно предстало раз-другой декурия резких масленых иголок, тот или иной совокупно пронзили безвыездно светило девы. Эротические рассказы, взаправдашние да выдуманные. Присылайте Дашу равно буква в отношении чем же не тревожьтесь. как сделать девушку лесбиянкой
Válasz
 • Csoport: Guests
 • Regisztráció időpontja: --
 • Állapot:
 • 0 Hozzászóláss
 • 0 Hírs
^
http://romantic-lovers.org.ua/movies/movies/3001114 планета обезьян 2 скачать торрентом Цезаря и его обезьян втягивают в смертельное противостояние с человеческим войском перед предводительством безжалостного Полковника.
Затем того, вроде обезьяны понесли невероятные потери, Цезарь преодолевает собственные темные инстинкты и начинает личную войну,
для отомстить за частный род.<a href=http://www.romantic-lovers.org.ua/movies/movies/3001114>скачать фильм планета обезьян революция бесплатно в хорошем качестве </a>
Наконец Цезарь и Полковник сходятся лицом к лицу в эпохальной битве, которая должна решить судьбу обоих народов и будущее всей планеты.
смотреть фильм планета обезьян 1