Szerző: admin on 21-12-2015, 09:51
A Dialógus Egyesület szerette volna megmutatni, hogy Kolozsváron, Európa Ifjúsági fővárosában rengeteg a kiemelkedő tehetség, a fiatal válalkozó. Éppen ezért létrehozott egy interjúsorozatot a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával, amelyet sok szeretettel ajánlunk figyelmetekbe.
Ma az interjúsorozat harmadik részével ismerkedhettek meg.

Interjú készítőnk Katona Csabával találkozott, aki edzőterem tulajdonos és TRX edző.

Sikeres fiatalok az Ifjúsági Fővárosban III.


Mikor tudatosult benned, hogy edző szeretnél lenni?
Igazából nincs egy konkrét időpont az életemben, amire azt mondhatnám, akkor döntöttem úgy, hogy edzőként szeretnék tevékenykedni. Mindenképpen befolyásolt az, hogy már kiskorom óta sportolok, és minden szempontból érdekelt a téma. Ez a döntés több éves munkatapasztalat és életstílus eredményeként született.

Volt/van-e példaképed, aki miatt így döntöttél?
Nincs. Úgy gondolom, hogy mindenki a maga módján egyedi, akárcsak a munkája is. Minden edző más-más stílussal rendelkezik.

Mi/ki motivál a munkád során?
Elsősorban a klienseim fejlődése, elégedettsége,és hogy a befektetett munka eredményekkel jár. Természetesen a saját fejlődésem is motivál a munkám során. A közös sikerek és az egyéni célok elérése az, amit folyamatos húzóerőként lehet felfogni.

Kihívást jelent-e az edzőterem vezetése?
Természetesen nem egy könnyű dolog. Felelősséggel jár, mert emberekkel dolgozunk, és magától értetődően mindenkinek elvárásai vannak az edzővel és az edzésekkel szemben is; ugyanígy az edzőterem fenntartása is odafigyelést és hozzáállást igényel. Ez egy összetett feladat, ahol nagyon kell figyelni a részletekre, mert azokban rejlik az eredményesség.

Mik a jövőbeli terveid?
Mindenképpen szeretném folytatni a tevékenységemet, és nagyobb elvárásokat beállítani magamnak. Tudásomat szeretném bővíteni, és az edzéseim színvonalát emelni. Emellett szeretnék mind csapatban, mind egyénileg is részt venni különböző megmérettetéseken.

Mesélj a szakmában elért sikereidről!
2015. júniusában sikerült elindítanom az edzéseket; a nyitást követő pár hónapon belül már be is neveztünk egy országos színvonalú akadályfutó versenyre, ahol egy nagyon erős és kitartó csapattal sikerült II. helyezést elérnünk a tizenegy csapat közül; valamint egy különdíjat is nekünk ítéltek a versenyszervezők. Az ezt követő hűvösebb hónapokban egy szezonzáró versenyen vettünk részt, ahol már csak egyéni kategóriában állhattunk rajthoz, de itt is sikerült nagyon jó eredményeket elérnünk, egy III. helyezést női kategóriában és egy XIII. helyezést férfi kategóriában, ami egy ilyen nehézségű versenyen, úgy gondolom, hogy szép teljesítménynek számít. A 2016-os évben szeretnénk még magasabb szintű, nemzetközi versenyeken is részt venni, akár csapatban, akár egyénileg. Természetesen mindig jobb és jobb eredményeket szeretnénk elérni, és ennek érdekében a felkészülést is megkezdeni a 2016-os versenyszezonra.


Mai második bemutatkozónk Rácz Csaba , aki tréner és a Siegel Human Resource cég kelet-európai képviselője.

Sikeres fiatalok az Ifjúsági Fővárosban III.


Mesélj egy kicsit magadról! Mivel foglalkozol?
Felnőttképzéssel foglalkozom, egy svájci cég kelet-európai képviselője vagyok 2009 óta. Trénerként tevékenykedem, emellett a vállalat fejlesztése és a régióban való képviselete is engem illet meg.

Hogyan szerezted ezt a munkahelyet? Hogy kerültél oda?
Hogy kerültem oda? - Ez egy érdekes fordulat volt; egy bukaresti munkahelyem kapcsán lettem igazán érdekelt a felnőttképzésben, németországi munkahelyem alkalmával találkoztam Ronald Meierrel, a Siegel Human Resource ügyvezető igazgatójával, és e találkozás alkalmával vetettem fel az együttműködés lehetőségét.
A gondviselés úgy adta, hogy a Siegel is egyidőben terjeszkedett, így sikerült létrehozni a romániai képviseletet.

Bizonyára sok tudást igényel ez a munka. Mit tettél annak érdekében, hogy fejlődj?
Ez a szakma folytonos fejlődést igényel. Egy fontos mérföldkő a fejlődésben az önismeret és elemzés. Minél inkább megismerjük saját énünket, annál jobban tudunk másokkal kapcsolatot teremteni és ápolni.
A fejlődésnek elkerülhetetlen része a hiba is, és abból is volt bőven.

Mi és hogyan motivált munkád során?
Az elsődleges motivációm a felnőttképzés folyamata, mikor az adott információ pozitív hatással van a résztvevőkre. Legyen az képzés, egyéni beszélgetés vagy előadás. Ez adja mindig a belső impulzust.
A motivációm második része, hogy olyan emberekkel dolgozhatom, akik mindenben segítenek, volt lehetőségem nagyszerű emberekkel egy közösségben dolgozni. Mindig volt lehetőségem tanulni ezektől a vezetőktől és tanácsokat is kérhettem / kérhetek.

Láthatóan élvezed, amit csinálsz, igaz ez?
Igen, nagyon szeretem a munkám, szerintem ez egy áldás, ha valaki ezt elmondhatja.

Mik a jövőbeni terveid?
A jövő - szeretnék a jelenlegi tevékenységem mellett egy "Délutáni iskolát", ahol a gyermekek a tanulásban, de inkább a megértésben kapnak segítséget; és hogy hogyan fordítsák a tanultakat hasznossá az életben.

Az interjúkat készítette: Tálas Eszter

Hozzászólások:

Hozzászólok:
Válasz
  • Csoport: Guests
  • Regisztráció időpontja: --
  • Állapot:
  • 0 Hozzászóláss
  • 0 Hírs
^
http://romantic-lovers.org.ua/movies/movies/3001114 смотреть онлайн фильм планета обезьян революция Цезаря и его обезьян втягивают в смертельное противостояние с человеческим войском около предводительством безжалостного Полковника.
Впоследствии того, вроде обезьяны понесли невероятные потери, Цезарь преодолевает собственные темные инстинкты и начинает личную войну,
для отомстить за свой род.<a href=http://Romantic-Lovers.org.ua/movies/movies/3001114>планета обезьян 1 скачать </a>
Наконец Цезарь и Полковник сходятся лицом к лицу в эпохальной битве, которая должна решить судьбу обоих народов и будущее всей планеты.
планета мавп смотреть онлайн