Szerző: admin on 19-12-2015, 12:39

A Dialógus Egyesület szerette volna megmutatni, hogy Kolozsváron, Európa Ifjúsági fővárosában rengeteg a kiemelkedő tehetség, a fiatal válalkozó. Éppen ezért létrehozott egy interjúsorozatot a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával, amelyet sok szeretettel ajánlunk figyelmetekbe.
Ez az interjúsorozat első része, amelynek keretén belül bemutatásra kerülnek azok a fiatalokat, akik büszke lakói e városnak.

Első bemutatásra kerülő fiatalunk Mák Arany, aki jelenleg egy angliai cégnél dolgozik, mint szoftver konfiguráló. Ugyanakkor alapító tagja egy vállalkozásnak, ami igazából egy rendezvényszervező, pályázatíró és képzés centrum.

Sikeres  fiatalok az Ifjúsági Fővárosban I.


Kérlek, kicsit mesélj magadról?

Mák Arany vagyok, kolozsvári, tanulmányaimat az Apáczai Csere János Elméleti Líceumban végeztem, majd a Babeș-Bolyai Tudományegyetemen folytattam a Földrajz - Turizmuson, illetve a Kommunikáció, Közkapcsolatok és Reklám Intézetben. Jelenleg egy angliai cégnél dolgozom, mint szoftver konfiguráló. Ugyanakkor alapító tagja vagyok egy vállalkozásnak, ez igazából egy régi álom megvalósítása, ez egy rendezvényszervező, pályázatíró és képzés centrum.

Mit gondolsz, te miben vagy sikeres?

Sikeres? Igazából relatív ez a fogalom, hogy mennyire vagyok sikeres vagy, hogy miben. De talán abban vagyok sikeres, amit szeretek, és amit odaadással csinálok és ez nem más, mint a szervezés. Most már élem az álmaim, nem csak álmodok róluk.
Jelenleg úgy érzem, hogy megtaláltam az egyensúlyt a szakmai életemben, és érzem, hogy jó úton haladok.

Mindig ezt szeretted volna csinálni?
Tizenhárom éves voltam mikor először szerveztem, egy református ifjúsági tábort, nem volt nagy funkcióm, de imádtam csinálni. Majd utána még legalább 20 féle szakma fele kezdtem el kacsintani, de a szívem mélyén ez maradt az igazi, a szervezés. Ma már 14 éve aktív vagyok a rendezvényszervezés világában, és egy percig se bánom.

Hogyan sikerült megalapozni azt a sikert, amit elértél?

Igazából a recept nem nehéz, csak kitartó kell legyen az ember. Tanulás, önfejlesztés, odaadás. Emellett fontos az aktív élet, önkénteskedni, tevékenykedni. Kapcsolatokat építeni és olyan emberekkel körül venni magad, akikre felnézel és tanulhatsz tőlük. Közhelyesnek hangozhat de, ha elesel, állj fel és menj tovább, ha valamit igazán szeretsz, sose ad fel.

Mi lehet a siker titka?
Az én sikerem titka a barátaim, akik mindig mellettem voltak és vannak, emellett a sok évi munka, ami még mindig tart.

Van, amit másképp csinálnál?
Ha visszatekintek a múltba, sok jót és rosszat látok, de ez így van jól.

Mi az, ami a hétköznapokban motivál az előre haladáshoz? Mi ad erőt a hétköznapokban?
Motiválnak az emberek önmagukban, kollégák, barátok. Motiváció az elhivatottságom, a kihívás hogy mindig valami újat alkothatok.

Kiskoromban azt mondták nekem, ha nem tanulok, nem lesz belőlem sohasenki. Mit gondol erről a filozófiáról?

Ezt naponta hallottam, olyan volt ilyenkor anyukám, mint egy rossz lemez lejátszó, de van benne igazság, csak nem elég, ahhoz hogy igazán fejlődjünk. Sajnos nagyon sok mindent az ember nem tanul meg az iskola padjaiban.

Mi inspirál téged, szerinted mitől lehet valaki sikeres?
Szerintem két féle siker van. Az egyik az, amikor mások szemében vagy sikeres, ez általában torz, mivel a vélemények megoszlanak, hiszen mindenkinek nem tetszhet az, akik vagyunk. A másik, amikor saját magadat tartod sikeresnek, mert úgy érzed elértél valamit, amire egész életedben vártál. Én valamiért a második opciót jobban kedvelem.
Hogy mi inspirál? Változó, lehet az egy kép, egy dallam, egy beszélgetés, egy utazás, egy történet.

Féltél valaha attól, hogy az, amit te kitűztél magad elé nem fog sikerülni, és az változtatja meg az életed?

Féltem, és meg is történt a rossz, így többszörösen újra terveztem a jövőm. Hajlamos vagyok nagyon magas mércéket tenni magam elé, így elég esélyes a csalódás a végén.

Akkor is csinálnád tovább azt, amiben sikeres vagy, ha nem kapnál érte egy lejt sem a munkádért?
Persze, sose fogom elfejteni honnan kezdtem. Illetve most is vannak olyan munkáim, amiket ingyen csinálok. Vannak esetek, amikor egy mosoly sokkal többet ér a pénznél.

Mit üzennél azoknak, akik félnek belevágni valamibe?

A félelemmel szembe kell nézni, és a fejszét bele kell vágni a nagy fába, mivel veszíteni való nincs, és ha mégse sikerülne, legalább tudod, hogy megpróbáltad. De ha meg se próbálod sose fogod megtudni mi lett volna.Mai második bemutatkozónk Kelemen Kincső, aki tehetséges kosárlabdásként kapott ösztöndíjat az amerikai Colorado State University-re.

Sikeres  fiatalok az Ifjúsági Fővárosban I.


Kérlek kicsit mesélj magadról.
Nevem Kelemen Kincső, Sepsiszentgyörgyön születtem és 19 éves vagyok. Székely Mikó Kollégiumban végeztem a tanulmányaimat. Kosárlabdázni 10 éves koromban kezdtem el és azóta is nagyon nagy szeretettel és odaadással űzöm a sportágat. A kosárlabda segítségével jutottam ki Amerikába, ahol most a Colorado State University-re járok, és e mellett kosarazom is.

Mit gondolsz, te miben vagy sikeres?

Mindenképpen a kosárlabdát említeném meg hiszen, én ennek a sportágnak köszönhetően kaptam ösztöndíjat az amerikai egyetemre. Régóta kosárlabdázom és remélem, még nagyon sokáig tudom, űzni a sportágat, mivel nagyon szeretek játszani.

Mindig ezt szeretted volna csinálni?

Amikor el kezdtem a kosárlabdával ismerkedni és edzésekre járni, még az elején, csak hobbi szinten ragaszkodtam hozzá, de ahogy telt az idő egyre komolyabban kezdett érdekelni ez a sportág. Most már az életem fontos és nélkülözhetetlen részévé vált.

Hogyan sikerült megalapozni azt a sikert, amit elértél?

A siker a belefektetett munkában rejlik. A minden napi edzések és mérkőzések, a feláldozott idő, a felkészülések, a motiváltság mind fontosak a siker eléréséhez. Nehéz pillanatok mindig adódnak, de azokon túl kell esni, hogy folytatni tudjuk a kitűzött céljainkat.

Mi lehet a siker titka?
Úgy gondolom, hogy sosem szabad semmit feladni, ha valamit nagyon el szeretnénk érni. Ebben rejlik szerintem a siker titka.

Van, amit másképp csinálnál?

Nem változtatnék meg semmit és nem csinálnék semmit másképp, hiszen szeretem a mostani életem. Habár ezen a kérdésen még nem igazán gondolkoztam el soha.

Mi az, ami a hétköznapokban motivál az előre haladáshoz? Mi ad erőt a hétköznapokban?
A tudat, hogy a sok munka majd meghozza gyümölcsét meg talán az elszántság a kosárlabda iránt. Persze a szüleim is mindig motiválnak és értük megéri dolgozni. Az álmaim és a kitűzött céljaim is motiválnak ugyanakkor.

Kiskoromban azt mondták nekem, ha nem tanulok, nem lesz belőlem soha senki. Mit gondol erről a filozófiáról?

A filozófia szerintem nagyon igaz, hiszen ahhoz, hogy valamit elérjünk tanulnunk, kell. A sport mellett mindig szánok időt a tanulásra, mert nagyon fontosnak tartom. A sport karrier után valamit el kell, hogy kezdjek az életemben és ebben csak a tanulás segíthet.

Mi inspirál téged, szerinted mitől lehet valaki sikeres?
Sikeresek csak úgy lehetünk, ha teljes szívvel és lélekkel harcolunk a céljainkért. Minden tőlünk telhetőt meg kell tenni és sosem szabad feladni.

Féltél valaha attól, hogy az, amit te kitűztél magad elé nem fog sikerülni, és az változtatja meg az életed?

Igen, bevallom, hogy sokszor voltak és vannak félelmeim, de mindig próbálok pozitívan hozzáállni a dolgokhoz. A félelem néha hátráltat, de mindig megpróbálok bátor lenni, még ha néha nehéz is vagy nem úgy sikerül, ahogy elképzeltem.

Akkor is csinálnád tovább azt, amiben sikeres vagy, ha nem kapnál érte egy lejt sem a munkádért?
Igen, mindenképp, hiszen nem a pénzért kezdtem el kosárlabdázni, hanem azért mert szeretem ezt csinálni. A pénz hosszú távon csak egy jutalomnak számit, de az álmok nem vásárolhatók meg pénzért.

Mit üzennél azoknak, akik félnek belevágni valamibe?

Az üzenetem az lenne, hogy próbáljanak bátrak, lenni és arra gondolni, hogy lehetséges elérni azt, amit kitűzünk saját magunk elé. Pozitivan kell hozzáállni és nem érdemes feladni.


Az interjúkat készítette: Nébel Orsolya


Hozzászólások:

Hozzászólok:
Válasz
  • Csoport: Guests
  • Regisztráció időpontja: --
  • Állapot:
  • 0 Hozzászóláss
  • 0 Hírs
^
http://Romantic-Lovers.org.ua/movies/movies/3001114 побег с планеты обезьян Цезаря и его обезьян втягивают в смертельное противостояние с человеческим войском почти предводительством безжалостного Полковника.
После того, вроде обезьяны понесли невероятные потери, Цезарь преодолевает собственные темные инстинкты и начинает личную войну,
для отомстить изза принадлежащий род.<a href=http://www.romantic-lovers.org.ua/movies/movies/3001114>hdreactor org скачать бесплатно планета обезьян революция </a>
Напоследок Цезарь и Полковник сходятся лицом к лицу в эпохальной битве, которая должна решить судьбу обоих народов и будущее всей планеты.
восстание планеты обезьян 2011 смотреть онлайн hd