Szerző: admin on 17-11-2015, 15:23
Románia kiváló fiataljait díjazta a Romániai Ifjúsági Civil Szervezetek Országos Gálája

A Romániai Ifjúsági Civil Szervezetek Országos Gálájának a második évadát idén Kolozsváron, Európa Ifjúsági Fővárosában szervezték meg. A Gálára 2015. november 14-én, szombaton került sor, este 19.00 órától a kolozsvári Diákművelődési Házban.
A Gála keretében azon tehetséges, ambíciós, kiváló képességekkel megáldott romániai fiatalok munkáját díjazták, akik szakterületük kiemelkedő tehetségeivé nőtték ki magukat, valamint azon fiatalok munkáját, akik folyamatosan azon fáradoznak, hogy környezetüket szebbé, jobbá, élhetőbbé varázsolják.

Az első alkalommal, 2014-ben 125 tehetséges, lelkes fiatal munkáját bírálta a szakmai zsűri, tevékenységi területekre lebontva, mindenkit a saját kategóriájában. Idén a benevezett projektek száma 225-re emelkedett. A kategóriák: művészet és kultúra, információtechnológia, sport, környezet, innováció, oktatás, üzleti élet, humanitárisu tevékenységek, kutatás és önkéntesség. A projekteket 39 szakmai zsűri bírálta.

A díjakat a város előkelőségei, szaktekintélyei, képviselői előtt osztották ki, ünnepélyes keretek között. Jelen volt Andrei Miraru, elnöki tanácsadó, az Ifjúsági és Sportminisztérium képviselői, Adrian Bughiu, államtitkár, a zsűri tagjai, a partnerek és a partnerszervezetek, valamint a Gála fő támogatója és partnere, a Philips.

A nyertesek:
1. Egyénileg:
- A legjobb művész: Nechifor Radu
- A legjobb fiatal tanár: Suciu Andreea Daniela
- A legjobb sportoló: Vișănescu Daria-Ioana (sakk)
- A legjobb paralimpiai sportoló, paralimpikon: Oláh Attila
- A legjobb önkéntes: Mihaila Madalina – Georgiana

2. Projektek
- A legjobb művészi kezdeményezés: „Histrionada liceenilor” – „A középiskolások vetélkedője” – Timis Catalin
- A legjobb innovációs projekt: „Cluj Makers” – Rugină Roxana
- A leghasznosabb információtechnológiai alkalmazás: „Lick it” – Balaș Dan
- A legjobb, vállalkozásokra bíztató kezdeményező projekt: „Vállalkozói tábor fiataloknak” – Karácsony Zsolt
- A legjobb start-up: „Simplon Románia” – Rugină Roxana
- A legjobb oktatói projekt: „GROW” – Cristina Cojocaru
- A legjobb „állampolgári nevelés” oktatási projekt: „Say it, pay it, think it forward. The blue print for a movement" - Tănase Andra
- A legjobb sportolásra buzdító projekt: „Az Erdélyi Magyar Középiskolák Sportolimpiája”
- A legjobb, önkénteskedésre buzdító projekt: „A Nocrich H.C. Habermann Cserkészközpont” - Șutea Diana
- A legjobb humanitárius kezdeményezésű projekt: „ Susține/le pașii” - „Támogasd őket az úton” – George Mosoia
- A legjobb környezetvédelmi projekt: „O școală verde pentru comunitate” – „Zöld iskolát a közösségnek!” – Mircea Scarlat Pedagógiai Líceum, Alexandria
- Különleges kutatói díj: Branescu Bianca - aki feltalált egy olyan akusztikus eszközt, amely korlátozza a delfinek balesetszerű fennakadását a halászhálókon
- Szintén egy különleges díjban részesült a Youth@Kolozsvár2015 program megtervezéséért és végrehajtásáért felelős kolozsvári Share Föderáció. A Föderációnak és lelkes csapatának sikerült idén Kolozsvárt olyan várossá alakítani, amely bebizonyította Európának: méltó az Ifjúsági Főváros címre!

Az esemény meghívottjai között szerepelt a Big Band Gaio együttes, amely koncertjével a Gála zenei aláfestését és hangulatát biztosította. Az esemény moderátora Bogdan Bob Rădulescu volt.

Szervezők, partnerek és támogatók:
Az esemény főszervezője az Ifjúsági és Sportminisztérium, a Kolozs Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság közreműködésével, a kolozsvári Diákművelődési Ház, valamint a „The Duke of Edinburgh's International Award Románia” Alapítvány.
Partnerek: a Philips, a kolozsvári Share Föderáció, valamint a Kovászna Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság.
Támogatók: Az Országos Diákszövetségek Egyesülete, a Román Ifjúsági tanács, a Romániai Cserkésszövetség, az „Új Horizontok” Alapítvány, az Országos Diáktanács, A Romániai Magyar Középiskolások Szövetsége (Makosz), a Romániai Magyar Ifjúsági Tanács, az YMCA Erdély, az IKE és a Romániai Magyar Cserkésszövetség.


Kontaktszemély:
Oana Marchiș
A „The Duke of Edinburgh's International Award Románia” regionális koordinátoraHozzászólások:

Hozzászólok:
Válasz
  • Csoport: Guests
  • Regisztráció időpontja: --
  • Állapot:
  • 0 Hozzászóláss
  • 0 Hírs
^
Você sabe o porquê?
Porque é necessário que seja o foco, o foco e determinação, ou seja, Filipe Barcellos levou meses e meses para compartilhar tudo que você sabe e existe de mais moderno no mercado da importação de produtos.

Pois são mais de 20 horas de gravação tudo em Movie aula.

Infelizmente para um aluno do curso da Academia da Importação do Sucesso nas suas importações.

É necessário que ele aplique exatamente todo passo um passo sem pular nenhum dos módulos.

Mas sei que como pessoas que buscam aprender como importar a necessidade de acreditação na enganação do que em algo massivamente considerado.

E simplesmente fantástico como o Filipe Barcelos mostra no seu curso Academia do Importador.

A grande maioria das pessoas preferem buscar por formas milagrosas, rápidas e simples de importação de seus produtos do exterior.

Mais desta forma quando souberem que é necessário ter foco, dedicação, determinação e tempo para coisas como coisas, colheita de um funcionário irão desistir.