Szerző: admin on 9-11-2015, 16:50
Második alkalommal szervezték  meg a KIFOR Műhelytábort


A hétvégén, Kalotaszentkirályon gyűltek össze a Kolozs megyei Ifjúsági Fórum tagszervezeteinek vezetői. A második alkalommal megszervezett KIFOR Műhelytáborban az önkéntesség és a társadalmi szerepvállalás volt a két fő téma. A rendezvény a Kolozsvár 2015-Európa Ifjúségi Fővárosa eseménysorozat keretében valósult meg.

Péntek délután a rendezvényt Enyedi Tamás, a szervező Kolozs megyei Ifjúsági Fórum alelnöke nyitotta meg, aki elmondta, hogy a tábor célja amellett, hogy az érdeklődő fiatalokat hasznos tudással lássa el, az hogy vidéki és városi ifjúsági vezetőket közelebb hozza egymáshoz. A háromnapos interaktív tréningen szó esett csapatépítésről, Fülep Beatrix vezetésével készségfejlesztő foglalkozásokban vettek részt a fiatalok. Fiatalok bevonásának technikáit, különböző csapatfejlesztő készségek elsajátítását mutatta be a képző. A két blokkban megszervezett tréning első felében a készségfejlesztés elméleti hátterét sajátíthatták el a hallgatók, míg a délután folyamán a második panelben több, csoportos foglalkozás keretében ültethették gyakorlatba a tanultakat.

Második alkalommal szervezték  meg a KIFOR Műhelytábort

A képzés utolsó napján Kádár Petra, a MIÉRT elnökhelyettese tartott előadással egybekötött foglalkozást rendezvényszervezésről, majd Antal Géza, a KIFOR elnöke a fiatalok részvételével kapcsolatos workshopot vezetett le. A műhelymunka keretében a résztvevők arról vitáztak, hogy hogyan kell megszólítani a fiatalokat, milyen módon lehet bevonni őket a közösségbe.

Az esemény zárszavaként a táborozók közösen állapították meg, hogy a fiatalokat érdekli a közélet, érdekli őket annak a közösségnek az épülése, melynek a tagjai, csupán meg kell találni azt az eszközt, azt az üzenetet mellyel cselekvésre lehet őket késztetni.

forrás: közlemény

Hozzászólások:

Hozzászólok: