Szerző: admin on 15-10-2015, 18:28
COMEDY CLUJ #7 - Ízelítő

Az idén hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Comedy Cluj nemzetközi filmfesztivál több mint 180 filmmel, 4 színházi előadással, műhelygyakorlatokkal (workshop), versenyfilmekkel és rengeteg más különleges programmal várja az érdeklődőket október 16 - 25. között.

MEGNYITÓ GÁLA
Október 16.: Florin Piersic mozi, 19 óra: Ashby(2015), Tony McNamara rendezésében. Ed Wallis egy új városba költözve az új iskolájában első feladata, hogy esszét írjon valakiről aki egy előbbi generációból való. Ed a régi szomszédjára Ashby-re gondol aki csak azzal a feltételle segít neki ha Ed a sofőrje lesz. Azonban Ed nem tudja, hogy Asby egy visszavonult CIA ügynök akinek csak nehány hete van az életéből.

MAGYAR FILM
A fesztiválon helyet kap a jelen évad egyetlen magyarországi vígjátéka, a VAN valaim furcsa és megmagyarázhatatlan(2014) című film Reisz Gábor rendezésében, október 22.-én 21:30-tól a Victoria (Győzelem) moziban.
Egy liszaboni kirándulás visszadja Áron elvesztett báját. Ez a vígjáték a hagyományostól eltérő módon követi végig a főhős személyiségfejlődését. A filmet jelölték a Karlovy Vary East of West díjra.

COMEDY MŰHELYEK
A műhelygyakorlatok alkalmával beszélgethetünk Molnár Levente (Kecske) színésszel, aki a filmbéli és a színházi többnyelvűség áthidalásáról fog beszélni, amelyre a komédia, a vígjáték kiváló teret ad.
Ez a téma a multikulturalitással karöltve gyakran vitatott kérdés napjaink társadalmában. A művészet számára ez a kérdés nagyon egyszerű, hiszen nem számít a származás, a vallás, sem az anyanyelv. A kemény munka, a tehetség és a művészi készségek a legfontosabb szempontok a filmvásznon és a színpadon. Molnár Levente napjaink egyik legsikeresebb színésze, aki sikeresen át tudja lépni a többnyelvűség és az interkulturalitás határát. Munkái elismertek nemzetközi porondon függetlenül annak nyelvétől. Legutóbbi munkája a Saul fia című film amely az idei év egyik legsikeresebb európai mozifilmje.

SZÍNHÁZ
A fesztiválon négy színházi előadást is megtekinthet a nagyérdemű. Kiemelten ajánljuk a Román Nemzeti Színház nagytermében október 20.-án 19:30 – tól sorra kerülő Vania és Sonia és Masa és Spik című darabot.
Egy tó partján valahol Bucks Countyban, Vania és mostohatestvére Sonia hűségesen várják nap mint nap a kék kócsag megjelenését. A szereplők nevei megtévesztőek lehetnek hiszen Christopher Durang a Cehovi darabokból kölcsönzi őket. A darab egy keserű szájízű humorral rendelkező komédia amelyben a Cehovi légkör keveredik a mindennapi korunkbeli szelemmel, világnézettel. Beteljesületlen de állandó szerelmek, célokká alakult vágyak. A darabot Tony díjban részesítették 2013-ban.

KIHAGYHATATLAN ÖT!
1. Halott vagyok, de vannak barátaim(Franciaország/Belgium, 2015)
Vetítések: október 16, 21:30 órától, Victoria (Győzelem) Mozi
október 19,19:00 órától, Studio 26 (Haşdeu)
2. Egy vámpír terápiája (Ausztria/Svájc, 2014)
Vetítések: október 17, 22, 19:00 órától, Victoria (Győzelem) Mozi
3. Egy bérgyilkos magánya a lövés előtt (Belgium, 2014)
Vetítések: október 20, 23, 19:00 órától, Victoria (Győzelem) Mozi
4. Vezető osztály (Ausztria/Svájc, 2014)
Vetítések: október 23, 19:30 órától, Cinema City, Iulius Mall
5. Hip Hop-kodás (Új-Zéland, 2014)
Vetítések: október 22, 22:30 órától
október 25, 14:30 órától, Cinema City, Iulius Mall

SPECIÁLIS VETÍTÉSEK
A fesztivál programjában helyet kap a A felső tízezer (1972) című film vetítése Peter Medak rendezésében, október 22.-én, 19:30-tól a Iulius Mallban található Cinema Cityben. A vetítés érdekessége, hogy részt vesz rajta Kate O’Tool, a főszereplő, Peter O’Tool lánya.
A Lordok Házának egyik tagja nevetséges módon életét veszti és teljes vagyonát fiára hagyja. Sajnos a fia elmebeteg és azt képzeli magáról, hogy ő Jézus Krisztus. A család többi tagja összeesküvést szervez a fiú ellen, hogy ellopják a vagyonát. A végeredmény gyilkosság és káosz. A film Peter O’Tool egyik legjelentősebb vígjátéka, akit idén a fesztivál posthumus kitüntetésben részesít, amelyet lánya, Kate O’Tool vesz át.

ZÁRÓ GÁLA
A fesztivál záró gálája október 24.-én 19:00-tól a Florin Piersic moziban zajlik majd le. Ekkor kerül sor a Comedy Cluj 2015 díjak kiosztására Iulia Verdeș, Andrea Vasile és Diana Cavalliotis színésznők közreműködésében. A díjkiosztót a Legújabb testamentum (2015) című film vetítése követi Jaco van Dormel rendezésében.
Isten Brüsszelben él a lányával aki egy számítógép segítségével irányítja a mindennapokat. A film az idei év egyik legbátrabb, legeredetibb és legmulatságosabb filmje. Eredetisége a jelenkor szatírikus ábrázolásában rejlik. A Cannes-i premierje után a film elnyerte a Biografilm filmfesztivál valamint a Norvég Nemzetközi Filmfesztivál közönségdíját.

MÉG TÖBB INFORMÁCIÓ ÉS JEGYVÁSÁRLÁS
A fentebb említett filmek mellett rengeteg más olyan film kerül vetítésre amelyek kellemes időtöltést és kikapcsolódást biztosítanak. A teljes program itt látható: www.comedycluj.ro
Jegyek valamint bérletek:
• október 5.-től online is megvásárolhatóak a www.comedycluj.ro és a www.biletmaster.ro oldalakon.
• október 12.-től a Florin Piersic Moziban és
• október 16.-tól a Victoria (Győzelem) Moziban, a Polus illetve Iulius Mallban megtalálható Cinema Citykben.

Forrás: közlemény
Hozzászólások:

Hozzászólok: