Szerző: admin on 7-10-2015, 12:50
BLINK – a fiatalok őszi konferenciája Kolozsváron, Európa Ifjúsági Fővárosában

November végére izgalmas, rendhagyó, non-formális oktatáson alapuló konferenciával készülünk a kolozsvári fiatalok számára. Az előadások anyaga a közönség által szabadon választott témákon alapul. A konferencia résztvevői a következőkre számíthatnak: Oxford - stílusú vitákra, maratoni előadásokra, valamint olyan további tevékenységekre, amelyek a fiataloknak, a fiatalokhoz szólnak – olyan fiatalokhoz, akik szeretnének valami maradandót alkotni, vagy tenni valamit a közösség érdekében.

A konferencia időpontja: november 20 – 22., helyszíne: Kolozsvár Aréna. A konferencia egyik célja, hogy komoly, kül- és belföldön elismert előadókat szólaltasson meg Kolozsváron, Európa Ifjúsági Fővárosában, érintve a következő szakterületeket: üzleti élet, technológia, művészet, kreativitás, oktatás. Az előadók közös ismérve, hogy mindannyian vezető szerepet töltenek be szakterületeiken, és ezeken belül sikerült valami forradalmian újat alkotniuk. Az előadók 3 napon keresztül várják az érdeklődők kérdéseit. Provokálnak, és válaszolnak a résztvevők provokációjára. Küldetésük: a középpontba állítani a szakterületüket, megoldásokat keresni és találni a fennálló problémákra, válaszokat adni a felvetett kérdésekre, valamint felhívni a fiatalok figyelmét az együttműködés fontosságára.

A konferencia tehát olyan rendhagyó tevékenységeket, programpontokat tartalmaz, mint például a közönség által összeállított, szabadon választható, variálható témák, az Oxford - stílusú nyilvános viták, maratoni előadások, workshopok stb. Továbbá a szervezők fel szeretnék hívni a figyelmet a „hálóban” való együttműködés fontosságára és az abban rejlő lehetőségekre, a csapatmunka, a csapatszellem, a folyamatos önfejlesztés fontosságára, a szakmai és személyes kompetenciák, készségek fejlesztésére.
„Hisszük, hogy a fiatalság a közösség legnagyobb, kihasználatlan erőforrása. Nonkonformizmusuk és új ötleteik segítségével erősebb közösségeket leszünk képesek alkotni a jövőben. Kolozsvárnak abban a szerencsében van része, hogy – lévén egyetemi központ – több, mint 80.000 lelkes fiatalt fogad magába évente. Sokuk hangja, tevékenysége, ötletei újításra és fejlődésre inspirálnak, provokálnak minket” – nyilatkozta Alexandra Mihali, a Share Föderáció alelnöke.

Az eseményre a Kolozsvár Aréna konferenciatermében kerül sor, több, mint 300 fiatalt várunk. Az esemény a fiataloknak szól – azoknak a fiataloknak, akik alkotják és újragondolják a jelenlegi törvényeket.
A konferencián való részvétel jegyalapú. A diákok és az egyetemisták kedvezményes áron válthatnak jegyet a konferenciára október folyamán a biletmaster.ro honlapon. Csoportkedvezmény-csomaggal is kedveskednek a szervezők a nagyobb csoportok számára.

Részletek:
www.blinkconf.ro
https://www.facebook.com/BlinkCluj

A BLINK egyike a Kolozsvár 2015 Európa Ifjúsági Fővárosa program stratégiai projektjeinkek.

Támogatók:
Kolozsvár Polgármesteri Hivatala és a Helyi Tanács
Kolozs Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság
Kolozsvári Studház
BCR – a Kolozsvár 2015 Európa Ifjúsági Fővárosának hivatalos bankja
Nestle
Toyota
KPMG
Microsoft

Kontaktszemély:
Ștefana Giurgiu
PR Manager Blink
+40 743 278 678
stefana@blinkconf.ro
www.cluj2015.ro | www.blinkconf.roHozzászólások:

Hozzászólok: