Szerző: admin on 1-10-2015, 15:22
Foglalkoztatás hónapja #Kolozsvár2015

Az októberre jellemző, hogy Kolozsvárt elözönlik az energiával telített, lelkes, továbbtanulni, fejlődni, okosodni vágyó egyetemisták, akik tanulmányaik után (vagy közben) szeretnék megtalálni álmaik munkáját.
Ezért Kolozsvár Polgármesteri Hivatala és a Share Föderáció szeretettel meghív titeket, hogy vegyetek részt a hónap nagyszabású eseményein, ugyanis október a Foglalkoztatás hónapja Kolozsváron!
A Foglalkoztatás hónapja program fő célja azoknak a projekteknek a népszerűsítése, amelyek azokat a fiatalokat célozzák meg, akik érdekeltek, vagy hamarosan érdekeltté válnak a munkaerőpiacon. A hónap témái közé tartozik a fiatalok jövőbeli elhelyezkedési lehetősége, valamint a kincses város nyújtotta lehetőségek.

A kezdeményezés ötlete a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal fejéből pattant ki. A Kolozsvár 2015 Európa Ifjúsági Fővárosa Program szervezőcsapata természetesen lelkesen fogadta és ragadta meg a lehetőséget. Már jelen pillanatban is több, mint 20 – a köz és magánszférához tartozó – partnerünk csatlakozott a kezdeményezéshez. A fiataloknak így már az egyetemi év elején lehetőségük nyílik több, mint 20 olyan programkínálat közül válogatni, amely a jövőjüket és a megélhetésüket kívánja megcélozni.

„Kolozsvár számára a Foglalkoztatás hónapja, mint esemény a Kolozsvár 2015 Európa Ifjúsági Fővárosa program keretében nagyszerű lehetőséget nyújt összegyűjteni, összegyúrni egyetlen nagy projektben a közszférák, az egyetemi környezet, a non-profit szervezetek, valamint a cégek érdekeltségét, közösségünk fejlesztése érdekében, szem előtt tartva a fiataljainkban rejlő lehetőségeket. Kolozsvár városának a fejlesztést megirányzó stratégiai tervébe illeszkedik az életszínvonal növelése. A fiatalok és azok a kihívások, amelyekkel szembe kell nézniük a munkaerőpiacon olyan égető problémák, amelyekre együtt kell megoldásokat keresnünk.” – nyilatkozta Emil Boc, Kolozsvár polgármestere.

A Foglalkoztatás hónapja elnevezésű projektünkhöz már több, mint 21 esemény tartozik. A lista folyamatosan bővül.

A Foglalkoztatás hónapja projektnek sikerült bevonzania a kolozsvári közösségből kulcsfontosságú, fontos személyeket. A projekt első sorban a fiatalokat célozza meg, de ugyanakkor minden olyan érdeklődőnek is szól, aki komoly kihívásokkal küzd a munkaerőpiacon, és kíváncsi azokra a megoldás-kísérletekre, amelyekkel leküzdhetők ezek a mindennapos akadályok.
A Foglalkoztatás hónapjának programja nyitott – a kolozsvári Share Föderáció csapata arra buzdítja azokat a partnereket, akik részt vesznek vagy részt szeretnének venni venni eseményeikkel a projektben, hogy forduljanak bizalommal a szervezőkhöz, minden segítséget megkapnak ahhoz, hogy minden zökkenőmentesen menjen annak érdekében, hogy így az egyetemi év elején minél szélesebb lehetőségeket, perspektívákaz tudjunk felkínálni a fiataloknak.

Foglalkoztatás hónapja #Kolozsvár2015

A Foglalkoztatás hónapja (eddig regisztrált) eseményei:

- Nemzetközi Ifjúsági Bazár (International Youth Bazar)
Időpont: október 1.

- Fiatalok a munkaerőpiacon – Nemzetközi Szeminárium.
Időpont: október 1 – 3.

- CFA díjátadó
Időpont: 2015. október 1. – 2016 . április 8.

- #100more: szerezz tapasztalatot az EBS-en keresztül!
Időpont: október 1 – 31.

- Te magad vagy a Genpact.
Időpont: október 1 – 31.

- Jó a nyelvérzéked? Csatlakozz a Sykes csapatához!
Időpont: október 1. (az esemény 2015-2016-ban folyamatosan zajlik)

- A Fiatalok hangja – utcai felvonulás.
Időpont: október 2 – 4.

- Herbstfest – a Német Gazdaság Őszi Fesztiválja.
Időpont: október 2 – 4.

- A Szakiskolák Vására
Időpont: október 5, 11.30 – 13.30.

- Personal Branding 4EUth employment TC
Időpont: október 5.

- Career Up
Időpont: október 5 – 7.

- A közgázas egyetemisták hete
Időpont: október 12.

- Money Mastery („Gazdálkod okosan” – a pénzcsinálás művészete) Workshop.
Időpont: október 14.

- Cluj Business Days
Időpont: október 14 – 16.

- JCI DANUBE Conference
Időpont: október 15 – 18.

- A romák és a marginalizált személyek foglalkoztatásának lehetőségei
Időpont: október 20 – 25.

- A besszarábiai egyetemisták alkalmazhatóságának lehetőségei Romániába. Kihívások, eredmények és perspektívák
Időpont: október 20.

- Kolozsvári állásbörze
Időpont: október 20-23.

- Érintve Kolozsvárt (Clujul inclusiv)
Időpont: október 23 – 24.


Az esemény facebook oldalán minden információt, frissitést megtaláltok.

A Kolozsvár2015 Program eseményei év végéig folyamatosan zajlanak. Kövessétek figyelemmel a Youth@Cluj-Napoca 2015 hivatalos Facebook oldalát, és legyetek napirenden minden eseménnyel, amely idén Kolozsváron, Európa Ifjúsági Fővárosában zajlik!


Hozzászólások:

Hozzászólok: