Szerző: admin on 15-08-2015, 19:17
Partnerség a Magyar Ifjúsági Központ és az Emberi Erőforrások Minisztériuma között
Elérkezett a Kolozsvár 2015 Európa Ifjúsági Fővárosának egy újabb kiemelt mozzanata: keret megállapodás született az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a kolozsvári Magyar Ifjúsági Központ Egyesület és az Új Nemzedék Központ között.

Immár 8. hónapja viseli Kolozsvár ezt a megtiszteltető címet. Ami alatt több mint 1500 tevékenységen vett részt 500 ezer ember és 50 ezer külföldi fiatal. Mindezek pedig folyamatos és széleskörű partnerségekkel valósulhattak meg.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma elejétől kezdve nagyon érdeklődően és nyitottan állt a projekt mellé. Támogatásával már több projekt is megvalósult, mint például az első kolozsvári önkéntes tábor, a Magyar Ifjúsági Konferencia ülése, és először volt határon túl Országos Tudományos Diákköri Konferencia.

A megállapodás kolozsvári aláírója Magyar Ifjúsági Központ Egyesület, amelyet a Kolozsvári Magyar Diákszövetség 2012-es közgyűlése hozott létre azzal a céllal, hogy egy ifjúsági Inkubátor Házat, egy közösségi- és tehetség-központot hozzon létre és működtessen Kolozsváron. Egy otthont a tehetség-fejlesztő szervezeteknek, a közösség szervezésnek, civil mozgalmaknak, egy otthont az ifjúságnak. Ezt pedig széleskörű együttműködésben, több mint 50 partnerével közösen építi és tölti fel tartalommal.

Az Új Nemzedék Központtal a partnerség már pár hónapja körvonalazódik. Szakmai csereprogramot kezdték el, amelynek részeként egy 20 fős csapat Debrecenben volt tanulmány úton, a Kolozsvári Magyar Napok keretében pedig a magyarországi kollégák jönnek Kolozsvárra. Illetve ennek köszönhetően minden megyejogú városban ahol Kontakt pont iroda van kaphatnak információt a fiatalok az Európai Ifjúsági Fővárosról.

Ez a megállapodás a fent említetteket helyezi keretbe, a továbbiakban pedig alapot biztosít a szakmai partnerségre a felek között, tehetséggondozás terén, ifjúsági szolgáltatások terén, kölcsönös tapasztalat cseréknek és támogatásoknak.
A megállapodás célja a tehetséggondozás, önkéntesség és a helyi ifjúsági közösségek megerősítése területein való együttműködés, kiemelten a Kolozsvár Európa Ifjúsági Fővárosa 2015 projekt kapcsán.

A megállapodást aláírták:
Veresné Novák Katalin - család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, az Emberi Erőforrások Minisztériuma részéről,
Talpas Botond, elnök, a Magyar Ifjúsági Központ Egyesület részéről,
és
dr. Süveges Antal Pál, ügyvezető, Új Nemzedék Központ Nonprofit Közhasznú Kft részéről.


Hozzászólások:

Hozzászólok: